Annons
Nyheter

Kina klämmer åt skönhetsoperationer

Plastikoperationer måste begränsas, och det är bråttom.
Det skriver det kinesiska kommunistpartiets tidning Folkets Dagblad.
UTRIKES • Publicerad 14 september 2021
Det annonseras alldeles för mycket för skönhetsoperationer, enligt Kinas kommunistparti. Arkivbild.
Det annonseras alldeles för mycket för skönhetsoperationer, enligt Kinas kommunistparti. Arkivbild.Foto: Andy Wong/AP/TT

– Annonser som lockar med falska löften om framgång genom skönhet måste regleras snarast, skriver tidningen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Annonserna är för många och går för långt. De syns överallt i sociala medier, i nöjesprogram, på busshållplatser, i tidningar, och de förvränger skönhetsidealen, skriver den inflytelserika tidningen.

Annons

Plastikoperationer kan också vara farliga, enligt Folkets Dagblad. Nyligen avled den 33-åriga kvinnliga influeraren och skådespelaren Xiaoran efter det att såren från en fettsugning blivit infekterade.

Kritiken är det senaste i raden av nedslag mot olik branscher som kommunistpartiet inte gillar. Dyra privatlektioner, överdrivet dataspelande och "feminina" popstjärnor utan riktiga patriotiska värderingar har fått kritik i tidningen.

Efterfrågan på skönhetsoperationer har ökat starkt i Kina under de senaste åren. Marknaden beräknas vara värd 400 miljarder kronor inom ett par år om den nuvarande trenden håller i sig.

Större ögon och längre näsa hör till de mest efterfrågade operationerna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons