Annons
Nyheter

Kidnappad man hittades vid polisinsats

Sex män har anhållits misstänkta för att ha kidnappat en man i 20-årsåldern i Göteborg.
Mannen har förts i säkerhet av polis och en särskild händelse har inletts.
Brott • Publicerad 15 januari 2023
Flera personer har anhållits efter ett misstänkt människorov. Arkivbild.
Flera personer har anhållits efter ett misstänkt människorov. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Det var i fredags som en kvinna larmade polisen om att hennes son – som är i 20-årsåldern – blivit utsatt för människorov. Kvinnan hade kontaktats av kidnappare och krävts på pengar.

På lördagen kunde polisens spanare följa två personer från en adress i Varberg, som senare kontrollerades vid en tågstation i kommunen. Den ena av personerna visade sig vara den kidnappade mannen, som bar spår av misshandel.

Annons

Polisen slog därefter till mot ett flertal adresser i Göteborg, Falkenberg och Varberg. Flera fordon har tagits i beslag och sex personer är anhållna för människorov, alla i 20- till 25-årsåldern. Polisen har inlett en särskild händelse till följd av det inträffade, och beskriver utredningsarbetet som omfattande.

– Polisen har gjort ett flertal husrannsakningar i det här ärendet och det är inte uteslutet att det tillkommer brottsrubriceringar med hänsyn till vad man hittade där, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

– Sedan talar all logik för att det också blir någon typ av rubricering med tanke på den misshandel han utsatts för.

Polisen uppger att flera av de anhållna männen har kopplingar till gängmiljön och är kända av polisen sedan tidigare.

Den kidnappade mannen är hemmahörande i Göteborg, där kidnappningen misstänks ha ägt rum. Polisen har ännu ingen uppgift om vilken dag som händelsen inträffade.

Fakta: Särskild händelse

En särskild händelse innebär en plötslig, oförutsedd eller inplanerad händelse som den ordinarie polisverksamheten inte är anpassad för – till exempel naturkatastrofer, terrordåd och stora olyckor.

Det kan handla om att det behövs extra många poliser eller speciella kompetenser. Händelsen ska därför hanteras utanför den ordinarie polisverksamheten med en speciell organisation och ledning.

Källa: Polisen

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons