Annons
Nyheter

Kattplågare dömdes till rättspsykiatrisk vård

En 16-årig pojke i Göteborg som åtalats för att ha plågat nio katter, och dödat åtta av dem med knivhugg, dömdes på onsdagen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning av Göteborgs tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2013

Rätten var enig.

– Jag är nöjd med domen. Det är ett tragiskt mål med många kattägare som har blivit drabbade och en ung gärningsman som var mycket sjuk. Det är den dom som är bäst för honom, att han får den vård som han behöver samtidigt som risken för återfall förhindras, säger kammaråklagare Madeleine Berndt Stragnér till TT.

Annons

Pojken har erkänt dåden. Och den rättspsykiatriska undersökningen visade att han led av en allvarlig psykisk störning. Både när han plågade katterna och vid undersökningstillfället.

Särskild utskrivningsprövning innebär att vården saknar tidsbegränsning. Förvaltningsrätten avgör när den dömde kan skrivas ut.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons