Annons
Nyheter

Karlshamnsverket nyanställer inför vintern

Ekonomi • Publicerad 6 september 2022
Det oljeeldade Karlshamnsverket har en total kapacitet på 660 MW och ägs av Uniper. Verket består av tre block, men block ett används inte sedan 2015.
Det oljeeldade Karlshamnsverket har en total kapacitet på 660 MW och ägs av Uniper. Verket består av tre block, men block ett används inte sedan 2015.Foto: Johan Nilsson/TT

Det oljeeldade Karlshamnsverket ska nyanställa ett tiotal personer till följd av den väntade produktionsökningen under kommande vinterhalvår, rapporterar SVT Blekinge.

– Det handlar om att vi ska anpassa oss till den nya situationen, där Karlshamnsverket används i betydligt större utsträckning än vad vi har sett tidigare. Det är egentligen uteslutande Svenska Kraftnäts högre utnyttjande av Karlshamnsverket. Det är en anpassning och en förberedelse, säger kraftverkschef Henrik Svensson till tv-kanalen.

Annons

Karlshamnsverket har hittills i år producerat mer el än under hela förra året.

– Jag tror att vi i år redan har passerat 130 GWh, och hela fjolåret uppgick produktionen till 110 GWh ungefär, säger Svensson.

En GWh (gigawattimme) motsvarar en miljon kilowattimmar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons