Annons
Nyheter

Källor: Facebook jobbar på Clubhouse-kopia

Sociala medier • Publicerad 11 februari 2021
Clubhouse är en interaktiv och ljudbaserad app där du kommunicerar med andra människor eller lyssnar på andras samtal i så kallade ”rum”.
Clubhouse är en interaktiv och ljudbaserad app där du kommunicerar med andra människor eller lyssnar på andras samtal i så kallade ”rum”.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Facebook har, enligt källor till New York Times, satt igång utveckling av en egen variant av Clubhouse, den ljudbaserade sociala plattformen som väckt stor uppmärksamhet den senaste tiden.

Enligt källorna ska arbetet med en egen produkt än så länge vara i ett väldigt tidigt skede. En talesperson för Facebook säger följande till tidningen, utan att bekräfta arbetet med en Clubhouse-variant:

Annons

– Vi har sammanlänkat folk med hjälp av ljud och video under många år och tittar alltid på nya sätt att förbättra den upplevelsen.

Facebook är inte ensamma om att vilja konkurrera med den senaste tidens appraket. Även Twitter har lanserat en beta-version av en samtalstjänst som är snarlik Clubhouse.

Den samtalsfokuserade appen, hittills endast tillgänglig för Apple-användare och via inbjudningar, toppar nedladdningslistor i flera länder. Kina meddelade i måndags att appen, likt Facebook och Twitter, blockeras i landet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons