Annons
Nyheter

Två franska soldater dödade i Mali

Mali • Publicerad 5 september 2020
Två franska soldater i Maili dödades när deras pansarfordon körde på en hemmagjord sprängladdning,
Två franska soldater i Maili dödades när deras pansarfordon körde på en hemmagjord sprängladdning,Foto: 
Juntaledaren överste Assimi Goita leder helgens samtal om återgången till civilt styre i Mali. Bild från augusti.
Juntaledaren överste Assimi Goita leder helgens samtal om återgången till civilt styre i Mali. Bild från augusti.Foto: AP/TT

Två franska soldater i Maili dödades på lördagen när deras pansarfordon körde på en hemmagjord sprängladdning, meddelar det franska presidentkansliet.

En tredje solddat skadades explosionen som ägde rum i Tessalit i regionen Kidal.

Annons

De franska soldaterna ingick i den franskledda Opération Barkhane som har som huvudsyfte att bekämpa extremislamister i det afrikanska landet.

Under helgen har det också pågått samtal mellan Malis nytillträdda militärjunta och företrädare från civilsamhället.

Samtalen, som leds av juntaledaren överste Assimi Goita, är tänkta att fokusera på landets återgång till civilt styre, men de ackompanjerades av högljudda protester ute på huvudstaden Bamakos gator.

Tongivande i protesterna var företrädare från koalitionen M5-RFP som hävdade att de medvetet uteslutits från samtalen medan andra grupper fått gräddfil.

– Det här stinker ruttet. Nationalkommittén för folkets frigörelse, CNSP, är med i alla samtal. Vi är bara med i ett, säger M5-RFP-anhängaren Moussa Ouattara som samlats med andra upprörda utanför ett av de konferensrum där samtalen hålls.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons