Annons
Nyheter

Jultomten få inte pussa barn

Jultomtar bör avhålla sig från att pussa barn eller skaka hand med dem i dessa influensatider, slår Ungerns hälsovårdsmyndigheter fast.
Nyheter • Publicerad 23 november 2009
Inga pussar och handskakningar för tomten i år, inte i Ungern i alla fall. Orsaken är den fruktade svininfluensan.
Inga pussar och handskakningar för tomten i år, inte i Ungern i alla fall. Orsaken är den fruktade svininfluensan.Foto: Arkiv/ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Tomtarna bör också se till att vaccinera sig mot influensan. Beskedet, publicerat på myndighetens webbsida, innebär inget förbud mot sedvanlig tomteverksamhet men påtalar risken för smittspridning. "Om Tomten är äldre, överviktig eller har någon kronisk sjukdom och därför tillhör en högriskgrupp. . . är det extra viktigt att bli vaccinerad mot influensan", klargör myndigheten.

I Ungern kommer tomten traditionellt redan den 6 december, då barnen hittar julklappar i skor som de ställt på fönsterbrädan kvällen före.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons