Annons
Nyheter

Jean-Marie Le Pen har fått lämna sjukhuset

Den 94-årige högerextreme politikern Jean-Marie Le Pen har fått åka hem efter en drygt två veckor lång sjukhusvistelse, uppger hans barnbarn.
Frankrike • Publicerad 3 maj 2023
Den 94-årige Jean-Marie Le Pen har fått åka hem efter en drygt två veckor på sjukhus. Arkivbild.
Den 94-årige Jean-Marie Le Pen har fått åka hem efter en drygt två veckor på sjukhus. Arkivbild.Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT

Le Pen lades in på sjukhus den 15 april till följd av en mild hjärtattack.

Nu är han hemma och mår bättre, berättar barnbarnet Marion Marechal till tv-kanalen Paris Première.

Annons

Le Pen grundade 1972 partiet Nationella fronten och har ställt upp i flera presidentval. 2011 tog hans dotter Marine Le Pen över ordförandeskapet i partiet, som några år senare bytte namn till Nationell samling. Hon har sedan dess fört partiet mer mot mitten och pappan Jean-Marie Le Pen uteslöts ur partiet 2015 efter upprepade antisemitiska och extremistiska uttalanden.

Jean-Marie Le Pen är flerfaldigt dömd för hatbrott och bagatelliserande av Förintelsen.

Under de senaste åren har han dragits med sviktande hälsa. I februari i fjol var han också inlagd på sjukhus till följd av en stroke.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons