Annons
Nyheter

Japarov får parlamentets stöd i Kirgizistan

Kirgizistan • Publicerad 14 oktober 2020
Omfattande protester har ägt rum i Kirgizistan sedan det omtvistade valet i början av månaden. Arkivbild.
Omfattande protester har ägt rum i Kirgizistan sedan det omtvistade valet i början av månaden. Arkivbild.Foto: Vladimir Voronin/AP/TT

Kirgizistans parlament stöttar Sadyr Japarov som landets nye premiärminister. Förhoppningen är att han kan vara en väg ut ur det maktvakuum som landet hamnat i efter ett omtvistat val i början av månaden.

Sadyr Japarov fritogs av anhängare i förra veckan och har upprepade gånger gjort anspråk på posten. På onsdagen deltog 80 av de 120 parlamentsledamöterna i ett extrainsatt möte, där Japarov fick församlingens stöd.

I förra veckan meddelade president Jeenbekov att han var beredd att avgå efter att valresultatet ogiltigförklarats. Dock har signaler samtidigt kommit om att han försöker stärka sitt grepp om makten genom att möblera om i toppskiktet på landets säkerhetsmyndigheter och se till att den korruptionsdömde ex-presidenten Almazbek Atambajev har gripits igen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons