Annons
Nyheter

Jakt på fångar i Mexiko – fler dödade

Polisen i Mexiko jagar flera fångar som flydde under en blodig fritagningskupp i söndags. Nu har flera av fångarna dödats.
Mexiko • Publicerad 3 januari 2023
Soldater utanför fängelset i Ciudad Juárez i Mexiko, där den blodiga fritagningen skedde under söndagen.
Soldater utanför fängelset i Ciudad Juárez i Mexiko, där den blodiga fritagningen skedde under söndagen.Foto: Christian Chavez/AP/TT

Beväpnade män stormade under söndagen ett fängelse i staden Ciudad Juárez i norra Mexiko.

Angriparna anlände i pansarfordon. Ett okänt antal gärningsmän deltog i angreppet.

Annons

Nästan 20 personer dog, däribland fångvakter och säkerhetspersonal. Flera fångar, inklusive en gängledare, kunde fly.

Enligt mexikanska myndigheter rör det sig om Ernesto Alfredo Piñón, känd under namnet "El Neto," ledare för ett kriminellt gäng som allierat sig med drogkartellen Juárez.

Piñón dömdes till över 200 års fängelse 2010 för människorov och mord, enligt åklagarmyndigheten i delstaten Chihuahua.

Ytterligare sju personer har dödats under måndagen i jakten på rymlingarna, enligt den mexikanska polisen. Två av dem är myndighetsanställda vid åklagarmyndigheten, resterande fem var misstänkta brottslingar på flykt.

Försvarsminister Luis Cresencio Sandoval har tidigare sagt att tio vakter, sju fångar och två av angriparna dödats i söndagens fritagning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons