Annons
Nyheter

Isbjörn död i elolycka på Köpenhamns zoo

Danmark • Publicerad 8 mars 2023
En isbjörn på Köpenhamns zoo dog i tisdags efter att ha fått en stöt sedan den kom i kontakt med ett elskåp. Isbjörnarna på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Arkivbild.
En isbjörn på Köpenhamns zoo dog i tisdags efter att ha fått en stöt sedan den kom i kontakt med ett elskåp. Isbjörnarna på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Arkivbild.Foto: Hans Punz/AP/TT

En ung isbjörnshona på Köpenhamns zoo dog i tisdags efter hon kommit i kontakt med ett elskåp och där fått en elektrisk stöt, meddelar djurparken i ett uttalande.

Isbjörnen bröt upp en stålgrind, bet sedan i en kabel i ett elskåp och fick en stöt, rapporterar Danmarks Radio och hänvisar till djurparkens hemsida.

Annons

"Isbjörnar är väldigt nyfikna och starka djur. Tyvärr har det fått ödesdigra konsekvenser i det här fallet", skriver Mads Frost Bertelsen, zoologisk chef och veterinär vid Köpenhamns zoo, på hemsidan.

"Lyckligtvis är det sorts olycka som vi aldrig har varit med om tidigare. Det är klart att vi nu kommer att vara mycket kritiska till våra elinstallationer i isbjörnsanläggningen".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons