Annons
Nyheter

Ingen press för Löfven i EU

EU • Publicerad 10 september 2020
När coronapandemin i somras gjorde att toppmöteslokalerna stängdes för pressen fick statsminister Stefan Löfven (S) i stället träffa svenska journalister på Sveriges EU-representation. Arkivfoto.
När coronapandemin i somras gjorde att toppmöteslokalerna stängdes för pressen fick statsminister Stefan Löfven (S) i stället träffa svenska journalister på Sveriges EU-representation. Arkivfoto.Foto: Wiktor Nummelin/TT

Coronapandemins restriktioner gör att journalistkåren återigen får hålla sig borta när EU:s stats- och regeringschefer samlas till toppmöte i Bryssel.

Precis som när ledarna möttes i slutet av juli kommer nästa toppmöte den 24-25 september att hållas utan pressen på plats vid möteslokalen. De journalister som bevakar mötet får i stället nöja sig med presskonferenser och uttalanden via webben eller träffar med sina regeringschefer på annat håll i Bryssel.

Toppmötet ska i huvudsak hantera relationerna till Turkiet och de ökade spänningarna i östra Medelhavet. Inför mötet åker EU:s permanente rådsordförande Charles Michel nästa vecka till såväl Grekland som Cypern.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons