Annons
Nyheter

Ingen hade körkort i kraschen på Hönö

Ingen av de fem ungdomar som skadades svårt i en våldsam krasch på Hönö i Göteborgs norra skärgård hade körkort.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2009

Polisen har inlett en förundersökning om olovlig körning.

Ungdomarna, tre 17-åriga pojkar och två 15-åriga flickor, färdades i en bil som kraschade mot ett träd på fredagsmorgonen. Alla fem klämdes fast vid olyckan. Till en början betecknades tillståndet för två av dem, en pojke och en flicka, som livshotande. På fredagseftermiddagen hade tillståndet förbättrats och bedömdes som allvarligt för mannen och allvarligt men stabilt för kvinnan.

Annons

För ytterligare en pojke och en flicka beskrevs tillståndet också som allvarligt men stabilt. Den femte som var med i bilen fick lindriga skador.

Ingen av de fem ungdomarna hade körkort och polisen har nu inlett en förundersökning om olovlig körning, vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

– Vad gäller rattfylleridelen får blodprov ge svar, sade Pia Goksöyr, presstalesman vid polisen.

Förhör med ungdomarna kommer att inledas tidigast i nästa vecka.

Larmet kom vid halv fyra på morgonen och fem ambulanser och en ambulanshelikopter ryckte ut. Orsaken till olyckan, som skedde på en raksträcka, är oklar. Bilen hade kört in med sidan först i trädet som stod några meter från vägkanten.

Kenneth Ekeroth, räddningsledare på räddningstjänsten i Öckerö kommun, var tidigt på olycksplatsen.

– Vi fick klippa loss dem. Bilen var mycket demolerad. För att få loss de två sista fick vi dra loss bilen från trädet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons