Annons
Nyheter

Ingemarsdotters första pallplats

Ida Ingemarsdotter brukar få stå i skuggan av sina sprintkompisar. Men lagom till OS tog hon sin första pallplats i en världscupsprint och visade att hon blir att räkna med i de olympiska spelen också.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2010

Justyna Kowalczyk stod i en klass som påminde om Emil Jönssons på herrsidan när hon i suverän stil vann den klassiska sprinten i Canmore. Den polska skiddrottningen kommer att bli en medaljkandidat på alla distanser i OS.

Ida Ingemarsdotter sällade sig till den skaran i sprint.

Annons

– Första pallplatsen ger självförtroende och nu vet jag att jag kan komma dit, sade hon efter andraplatsen på fredagen.

– Bra att få ett sådant här besked inför ett mästerskap. Men jag tycker jag har hört till medaljkandidaterna hela säsongen. Jag var ju i VM-final förra året och har varit i flera finaler i år.

Ingemarsdotter hade två fjärdeplatser i världscupen i vinter före urladdningen i Canmore. En del OS-laddande storheter saknades, bland annat norskor och finländskor, och dessutom tvingades ju lagkamraten Hanna Falk lämna återbud.

Men faktum kvarstår. Ingemarsdotter har en jämnhet i vinter som nu spetsats med en riktigt stor framgång.

Hon knep andraplatsen före hemmaskrällen Sara Renner och österrikiskan Katerina Smutna.

Veteranen Anna Olsson såg stabil ut ända tills hon föll i en hårnålskurva i en uppförsbacke och fick ena staven knäckt. Innan hon fick en ny var dagen förstörd.

– Jag hade behövt flera lopp. Förjäkligt att vi inte fick ha coacher i kurvan. Nu fick jag vänta på en ny stav så länge, sade en förgrymmad Olsson.

Stjärnskottet Magdalena Pajala orkade inte hänga med i sin kvartsfinal och blev utslagen med en fjärdeplats.

– Synd att jag inte fick åka semifinal. Jag tror jag hade kunnat åka fortare då, konstaterade Pajala.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons