Annons
Nyheter

Inga utbytesstudier för Linköpingsstudenter

Coronaviruset • Publicerad 2 maj 2020
Linköpings universitet stoppar utbytesstudier för de 471 studenter som skulle ha åkt utomlands för att studera i höst. Arkivbild.
Linköpings universitet stoppar utbytesstudier för de 471 studenter som skulle ha åkt utomlands för att studera i höst. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Linköpings universitet stoppar utbytesstudier för de 471 studenter som skulle ha åkt utomlands för att studera i höst, rapporterar Sveriges Radio. Anledningen är den globala coronapandemin.

– Vi förväntar oss att situationen kommer vara oviss även inför hösten, säger Maria Engelmark, chef för internationalisering vid Linköpings universitet, till radion.

Annons

– Vi vill självklart säkerställa att studenterna får en relevant utbildning genom att kunna erbjuda ersättningskurser, och för att kunna göra det var man tvungen att ha ett beslut relativt omgående, fortsätter hon.

Andra universitet i landet väntas inom kort komma med beslut om utbytesstudier som gäller för deras studenter.

Flera så kallade partneruniversitet i länder utanför Europa har lämnat besked till bland annat Stockholms och Göteborgs universitet att de inte deltar i utbyten till hösten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons