Annons
Nyheter

Indien och Pakistan stålsätter sig för cyklonen

En stor del av västra Indien och södra Pakistan förbereder sig för skyfall och nya översvämningar i samband med att cyklonen Biparjoy närmar sig land.
Himlen har mörknat och det regnar i området längs Arabiska havet, där evakueringar försvåras av sandstormar.
Indien/Pakistan • Publicerad 15 juni 2023
Regnmoln över stranden i Mandvi på torsdagen.
Regnmoln över stranden i Mandvi på torsdagen.Foto: Ajit Solanki/AP/TT

Beredskapen är hög i både Indien och Pakistan inför cyklonen som närmar sig land. Myndigheterna befarar att situationen kommer att förvärras i två eller tre dagar efter att cyklonen Biparjoy dragit in över land i indiska delstaten Gujarat under torsdagen.

Marknader och stränder i den vanligen livliga kuststaden Mandvi är i princip tomma efter att regeringen beslutat om nedstängning.

Annons

I Indien har hittills runt 75 000 människor tvingats lämna sina hem och flyttats till tillfälliga läger. I Pakistan har 73 000 människor tagits till säkrare områden där de får mat och skydd, enligt myndigheterna.

Cyklonen väntas även dra in över provinsen Sindh i Pakistan, ett område som drabbades hårt i de svåra översvämningarna i fjol. Då omkom över 1 700 människor och 33 miljoner flydde från sina hem.

På torsdagen uppger myndigheterna att ovädret tappat lite i intensitet med ihållande vindar på upp till 33 meter per sekund, med vindbyar på närmare 39 meter per sekund.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons