Annons
Nyheter

Hyresgäst stängde av ventilation – vräks

Samhälle • Publicerad 11 januari 2023
Mannen i 85-årsåldern sägs upp från sin lägenhet efter det att han orsakat ett utbrott av svartmögel i badrummet. Arkivbild.
Mannen i 85-årsåldern sägs upp från sin lägenhet efter det att han orsakat ett utbrott av svartmögel i badrummet. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svartmöglet spred sig i den äldre mannens badrum efter det att han stängt av ventilationen. Nu vräks han, rapporterar Hem och Hyra.

Mannen, som har bott i sin lägenhet sedan 2004, stängde själv av ventilationen och vägrade sätta i gång den igen trots upprepade tillsägelser från hyresvärden. Värden ansåg även att hyresgästen, som är i 85-årsåldern, hade det så pass stökigt att det var att betrakta som en sanitär olägenhet.

Uppsägningen sköts till en början upp då kommunen inte lyckats hitta någon ny bostad åt mannen, men nu står det klart att hyresnämnden går på värdens linje. Beslutet har sin grund i svartmöglet och inte i stökigheten och de övriga punkter som bostadsbolaget framfört, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons