Annons
Nyheter

Hyrda elsparkcyklar avslöjade pyroman

Brott • Publicerad 3 januari 2022
Hyrda elsparkcyklar avslöjade en pyroman. Arkivbild.
Hyrda elsparkcyklar avslöjade en pyroman. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

En 26-årig man har dömts för flera anlagda bränder som orsakat skador för hundratusentals kronor i Malmö. Polisen avslöjade mannen då han kunde knytas till hyrda elsparkcyklar som han använt för att komma till brottsplatserna, skriver Sydsvenskan.

Det var i somras som bränderna började i Nydala. Mannen kunde till sist gripas i september när han fotograferade en pågående brand. Flera vittnen kunde berätta att gärningsmannen färdats på elsparkcykel och genom uthyrningsföretagen kunde det bevisas att användaren kört till och från bränderna. Polisen hittade också bildbevis i 26-åringens mobil och hans kläder hade värmeskador.

Mannen döms för skadegörelse och grov skadegörelse till skyddstillsyn. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 432 339 kronor för de materiella skador han orsakat. 26-åringen har tidigare dömts för flera bränder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons