Annons
Nyheter

Husvagnarna på plus igen

Husvagnsförsäljningen har tagit fart igen. De senaste månaderna har visat plussiffror.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2010
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Branschorganisationen spår nu en ökning på 10 procent i år.

Finanskrisen tog ett strupgrepp på husvagnsförsäljningen som fallit kraftigt under de senaste åren. Från över 6 000 registreringar under 2007 till omkring 4 000 förra året.

Annons

– Husvagnsförsäljningen reagerade väldigt snabbt när krisen kom. Husbilsförsäljningen reagerade långsammare, det kan bero på att den kategori som köper husbilar inte är lika beroende av det ekonomiska läget, säger Lars Erik Paulsson, kanslichef på Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF).

Men HRF räknar nu med att försäljningskrisen är över. Både i november och december ökade registreringarna jämfört med samma månad året innan. Och leveranstiderna på nya husvagnar och husbilar är lång.

– Uppskattningsvis 30 procent av alla affärer görs under husvagnsmässan i september men för leverans till våren. Och vi vet att försäljningen på mässan var väldigt, väldigt god, säger Paulsson.

De beställningarna kommer att komma upp som registreringar framåt vårkanten och Paulsson tror nu att det kan bli en ökning på omkring 10 procent för husvagnsregistreringarna för helåret 2010. En mer genomarbetad prognos kommer att arbetas fram i april.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons