Annons
Nyheter

Husmark Pehrsson inte besviken

Cristina Husmark Pehrsson (M), som fick lämna posten som socialförsäkringsminister, säger att det var dags att lämna över.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2010

Nu återtar hon sin plats i riksdagen.

– Jag är inte besviken över att jag inte får fortsätta, nej, säger Husmark Pehrsson till TT.

Annons

Hon säger att hon redan för fyra år sedan sade till statsministern, när hon fick en statsrådspost, att några år kunde vara lagom. Hon tillbakavisar uppgifter om att hon skulle känna sig illa behandlad. Men det var tungt att sluta.

– Det är klart att jag fällde en tår när jag skulle säga adjö till mina medarbetare, säger hon och beskriver flera slitiga år med hård mediebevakning och stor uppmärksamhet runt personer som uppges ha hamnat i kläm på grund av de nya sjukförsäkringsregler som hon var satt att genomföra.

– Många gånger hade jag velat lyfta på luren till Försäkringskassan och jag hade velat tala med de här människorna själv. Men det är omöjligt i min roll.

– Jag gjorde det en gång, 2008, då ifrågasatte jag starkt ett brev som Försäkringskassan hade skickat ut. Då blev jag anmäld till konstitutionsutskottet av Socialdemokraterna, säger hon.

Hon har lämnat över en promemoria till statsministern som hon hoppas går vidare till hennes efterträdare, Ulf Kristersson, med förslag att se över de fall som uppmärksammats i medierna och se om något är fel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons