Annons
Nyheter

Hurtigruten nästan normal i september

Norge • Publicerad 7 juli 2020
Hurtigruten räknar med nästan full drift tidigt i höst. Arkivbild
Hurtigruten räknar med nästan full drift tidigt i höst. ArkivbildFoto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB/TT

Hurtigruten går nästan som vanligt igen innan september är slut. Då är de flesta permitterade också tillbaka på jobbet, säger koncernchef Daniel Skjeldam.

– Responsen när vi började segla igen i juni var överväldigande. Både gäster, manskap och lokalbefolkningen längs kusten är glada över att vi seglar igen, säger Skjeldam till norska nyhetsbyrån NTB.

Annons

För närvarande är det fyra fartyg som går mellan Bergen och Kirkenes, men man trappar upp allt eftersom reserestriktionerna hävs och räknar med att 14 av företagets 16 fartyg är i full trafik i september.

Skjeldam understryker dock att det hänger på att utlänningar får resa till Norge. Normalt är åtta av tio resenärer utlänningar, och sommarens coronaläge innebär sannolikt cirka 80 procents inkomstbortfall.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons