Annons
Nyheter

Hundvalp räddade fyraåring i skogen

Fyraåriga Karina Tjikitova vilade ut i ryska Jakutsk efter ett äventyr i de sibiriska skogarna som kunde ha kostat henne livet.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2014
Foto: Uncredited

Karina hade lämnat sin lilla by i den glesbefolkade delrepubliken Sacha den 29 juli för att gå till sin pappa som bor i grannbyn, berättar nyhetsbyrån AFP. Med sig hade hon sin hundvalp. Men pappan hade gett sig av för att delta i bekämpningen av en skogsbrand. Karina gick då in i skogen för att leta rätt på sin far. Och gick vilse.

Efter fyra dagar insåg Karinas mamma att dottern på egen hand hade gett sin in i skogen och var försvunnen. Ett stort sökpådrag sattes in, men utan resultat.

Annons

Man befarade det värsta. Nattemperaturen i området ligger under noll och det är gott om björnar i skogen.

Men efter en dryg vecka väcktes hoppet när Karinas hund plötsligt traskade in i pappans by. Sökhundar sändes in i skogen för att följa valpens väg.

– Vi var säkra på att valpen hade varit med flickan hela tiden, värmt henne på natten och skrämt iväg vilda djur, sade räddningsarbetaren Afanasij Nikolajev till tv-kanalen Zvezda enligt AFP.

Två dagar senare hittade man fyraåringens fotspår och fann henne liggande i högt gräs, omkring sex kilometer norr om hembyn.

Flickan var medtagen och hade förlorat i vikt. Hon hade ätit bär och druckit vatten i floden för att överleva.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons