Annons
Nyheter

Hundratals i publiken – polisen avbröt

Brott • Publicerad 6 februari 2021
Under lördagen avbröt polisen ett isracing-evenemang i Motala som bröt mot lagen om offentliga tillställningar med fler än åtta personer. Arkivbild.
Under lördagen avbröt polisen ett isracing-evenemang i Motala som bröt mot lagen om offentliga tillställningar med fler än åtta personer. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett isracing-evenemang med speedwaymotorcyklar i Motala fick avblåsas under lördagen, eftersom det bröt mot gällande restriktioner.

Evenemanget ägde rum vid Knäppeviken i sjön Boren i Motala. Det ska ha varit uppemot 400 personer i publiken, enligt polisens beräkningar.

Annons

– En del var där enbart för att titta på motorcyklarna, andra för att grilla eller åka skridskor. Det var svårt att avgöra vem som gjorde vad, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Polisen fick nys om händelsen genom tips från allmänheten. När de kom till platsen insåg arrangörerna själva det olämpliga i situationen.

– De hjälpte till att få bort folk därifrån.

Under pandemin är tillställningar med fler än åtta deltagare olagliga. Undantag görs om publiken sitter ned och håller minst en meters avstånd till varandra.

– Om man har för avsikt att arrangera någonting så bör man ta reda på vad som gäller innan. Nu gick det inte att kontrollera hur folk rörde sig, säger Öberg.

Ingen anmälan om brott har upprättats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons