Annons
Nyheter

Hotade kvinna med svärd och slog femåring

Brott • Publicerad 16 september 2021
En man i 55-årsåldern har dömts för misshandel och hot efter att bland annat ha hotat att bryta nacken av en femårig pojke. Arkivbild.
En man i 55-årsåldern har dömts för misshandel och hot efter att bland annat ha hotat att bryta nacken av en femårig pojke. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 55-årsåldern attackerade en femårig pojke utanför en matbutik och hotade vid ett senare tillfälle en kommunanställd kvinna med svärd. Han döms nu till tre månaders fängelse för misshandel och olaga hot, skriver Borås Tidning.

Misshandeln av femåringen skedde i Herrljunga kommun förra sommaren. Pojken och hans kompis skulle panta en burk som de hade hittat då de stötte på 55-åringen utanför affären. Mannen slog barnet i bakhuvudet, tog ett hårt grepp om pojkens nacke och tryckte ned honom mot hans cykelstyre. Mannen ska också ha sagt att han skulle bryta nacken av pojken.

Annons

Några dagar senare ska mannen ha burit kniv och hotat att slå ihjäl och våldta en anställd inom hemtjänsten som besökte honom. Vid ett senare tillfälle tog han upp ett svärd och hotade en kommunanställd som kom hem till honom. Mannen ska vid båda dessa tillfällen ha varit gravt berusad.

55-åringen döms för ett fall av misshandel och tre olaga hot. Han ska dessutom betala 10 000 kronor till barnet och 5 000 kronor till kvinnan som han hotade till livet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons