Annons
Nyheter

Hotade att tända eld på barn – åtalas

En man i 55-årsåldern åtalas misstänkt för att ha hällt bensin över en elvaårig pojke och hotat tända på, rapporterar Göteborgs-Posten.
Brott • Publicerad 8 juli 2023
En man i 55-årsåldern åtalas. Arkivbild.
En man i 55-årsåldern åtalas. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Händelsen inträffade i Borås i början av juni i år, då pojken fick sin tröja indränkt i bensin. Mannen misstänks därefter ha sagt "nu tänder jag på", medan han höll i en cigarett.

Pojkens två jämnåriga vänner blev vittnen till händelsen, och en vecka senare misstänks mannen därtill ha blottat sig för de tre barnen. Enligt åtalet har mannen dessutom hotat ett par i 40-årsåldern och deras barn med en planka, vid ett annat tillfälle.

Annons

Mannen åtalas nu för flera brott, däribland grovt olaga hot samt sexuellt ofredande mot barn.

Rebecka Nordlund, åklagare, anser att bevisningen mot mannen är stark.

– Det är min uppfattning, och därför tycker jag att man kan förvänta sig en fällande dom. Det finns så bra stödbevisning, dels teknisk bevisning som pojkens tröja, men också vittnesmål från pojkarna som var med vid händelsen. Det finns också någon form av koppling mellan de här personerna, men jag kan inte gå in på vilken, säger hon till tidningen.

Mannen är tidigare dömd för brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons