Annons
Nyheter

Hoppas trots allt på en lösning

TT träffade Anette Hellgren, Unionens ordförande i Trollhättan tillsammans med Paul Åkerlund, verkstadsklubbens ordförande och kommunalrådet Gert-Inge Andersson (S), vid en improviserad presskonferens i kylan utanför portarna till Saabs anläggning i Trollhättan på tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 24 november 2009
Anette Hellgren, klubbordförande för Unionen, Paul Åkerlund, ordförande för IF Metalls verkstadsklubb och kommunalrådet Gert-Inge Andersson (S) är besvikna och bestörta.
Anette Hellgren, klubbordförande för Unionen, Paul Åkerlund, ordförande för IF Metalls verkstadsklubb och kommunalrådet Gert-Inge Andersson (S) är besvikna och bestörta.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Samtliga vittnade om att beskedet kom som en blixt från klar himmel. Beskedet gjorde dem bekymrade naturligtvis, men de vägrar ge upp och hoppas trots allt på en lösning för Saab.

– Jag tror faktiskt att en lösning är inom räckhåll, sade Gert-Inge Andersson.

Annons

EIB har ju faktiskt visat sig positiv till ett lån, påminde han.

– Jag ser fler möjliga spekulanter, sade Andersson, dock utan att nämna någon.

Paul Åkerlund fyllde på:

– När vi gick in i den här affären var det 30 intressenter som vill köpa, varav tio bedömdes av GM som skarpa. Det är ju faktiskt inget nedläggningsbeslut som har kommit, det är två parter som meddelat att man inte är överens, sade Åkerlund.

Men han tillade direkt.

– Visst det är ett skarpt läge som måste tas på allvar.

Anette Hellgren fick beskedet från andra inblandade vid halv sex-tiden. Då hade samtliga Metallanställda redan hunnit lämna sitt skift. Men Hellgren hann prata med några av sin medlemmar.

– Det vore naturligtvis önskvärt att vi blir informerade i tid, så att vi kan berätta för våra medlemmar vad som sker, det är inte bra att våra medlemmar får veta detta genom medierna, sade hon.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons