Annons
Nyheter

Hon tilldelas årets Leijonhufvud-pris

Samhälle • Publicerad 14 maj 2023
Brottmålsadvokaten och målsägarbiträdet Silvia Ingólfsdóttir Åkermark tilldelas 2022 års Madeleine Leijonhufvud-pris. Akrivbild.
Brottmålsadvokaten och målsägarbiträdet Silvia Ingólfsdóttir Åkermark tilldelas 2022 års Madeleine Leijonhufvud-pris. Akrivbild.Foto: Tim Aro/TT

Brottmålsadvokaten och målsägarbiträdet Silvia Ingólfsdóttir Åkermark tilldelas 2022 års Madeleine Leijonhufvud-pris. Hon får priset för sitt arbete med att lyfta samtyckesperspektivet inom politik och rättsväsende, enligt ett pressmeddelande.

Priset delas årligen ut av föreningen Fatta, som arbetar mot sexuellt våld, och ges till personer som har verkat i Madeleine Leijonhufvuds anda. Leijonhufvud, professor emerita i straffrätt, avled 2018. Hon ägnade en stor del av sitt yrkesliv till att förnya sexualbrottslagstiftningen och var själv med och instiftade priset 2016.

Bland tidigare pristagare återfinns skådespelaren Bianca Kronlöf (2021) och kriminologen Nina Rung (2018).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons