Annons
Nyheter

Hon är Kennelklubbens första kvinnliga ordförande

Britt-Marie Dornell är Svenska Kennelklubbens (SKK) nya ordförande. Hon är den första kvinnan på posten i klubbens 134-åriga historia.
Djur • Publicerad 23 september 2023
Britt-Marie Dornell är Svenska Kennelklubbens första kvinnliga ordförande. Pressbild.
Britt-Marie Dornell är Svenska Kennelklubbens första kvinnliga ordförande. Pressbild.Foto: Måns Engelbrektsson

Dornell är auktoriserad jakthundsdomare sedan 1992 och blev även exteriördomare 1996. Hon är dessutom uppfödare av irländsk röd setter och jack russel terrier.

"Jag är glad och tacksam för förtroendet. Nu måste vi tillsammans fokusera på det som förenar oss – hunden", säger Britt-Marie Dornell i ett pressmeddelande.

Annons

"Jag vill arbeta för att alla ska känna sig inkluderade även om vi har olika intressen. Att ha hund ska vara att ha framtidstro."

Till förste vice ordförande i SKK valdes Eva Liljekvist Borg. Andre vice ordförande är Lars Ramberg.

Britt-Marie Dornell utses till ny ordförande efter uppgifter om intern turbulens, där ordförandekandidater uppmanats av valberedningen att hoppa av, rapporterar Göteborgs-Posten.

Klubben registrerar drygt 50 000 nya valpar varje år. Totalt har klubben ungefär 300 000 medlemmar fördelat på olika klubbar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons