Annons
Nyheter

Holmen halverar utdelningen

Ekonomi • Publicerad 13 augusti 2020
Skogskoncernen Holmens styrelse halverar sitt förslag till utdelning inför en extrastämma i september. Arkivbild
Skogskoncernen Holmens styrelse halverar sitt förslag till utdelning inför en extrastämma i september. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Holmens styrelse sänker sitt förslag till utdelning till 3:50 kronor per aktie, från tidigare sju kronor, skriver skogskoncernens vd i sin delårsrapport.

"Vi är ett företag som också i osäkra tider ska ge utdelning, men i våras togs inget beslut som en konsekvens av den stora osäkerhet som då rådde kring covid-19. Nu några månader senare har osäkerheten minskat men det finns ändå anledning att vara återhållsam", skriver Holmens vd Henrik Sjölund.

Annons

Beslutet om utdelning ska fattas på en extrastämma planerad till september.

Holmen redovisar samtidigt en vinst före skatt på 531 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med 565 miljoner kronor i vinst under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Resultatet pressades av lägre efterfrågan på papper, medan resultatet inom kartong och trävaror ökade.

Nettoomsättningen sjönk till 3,85 miljarder kronor, ned från 4,36 miljarder.

Holmens B-aktie stiger med 0,6 procent efter rapporten och har därmed gått upp med 3,4 procent sedan årsskiftet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons