Annons
Nyheter

Högt uppsatta företrädare för Balder häktade

De två högt uppsatta företrädare för fastighetsbolaget Balder som gripits har häktats i två veckor av tingsrätten.
Männen är på sannolika skäl misstänkta för grova insiderbrott.
Ekonomi/Brott • Publicerad 29 maj 2020
De två högt uppsatta företrädare för fastighetsbolaget Balder som gripits har häktats av tingsrätten på sannolika skäl misstänkta för grova insiderbrott. Arkivbild.
De två högt uppsatta företrädare för fastighetsbolaget Balder som gripits har häktats av tingsrätten på sannolika skäl misstänkta för grova insiderbrott. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Utredningen pågår för fullt, vi håller förhör med de misstänkta och analyserar de beslag som har gjorts i samband med tillslaget. Mot bakgrund av förundersökningssekretessen som råder kan vi dessvärre inte kommentera ärendet ytterligare i nuläget", säger Pontus Hamilton, kammaråklagare vid Finansmarknadskammaren på Ekobrottsmyndigheten (EBM), i ett pressmeddelande.

Misstankarna är enligt uppgift till Dagens industri (Di) kopplade till nischbanken Collector, där en av de häktade är styrelseledamot och som Balder är största ägare i. Det som utreds ska vara turerna kring en vinstvarning som Collector utfärdade den 21 januari.

Annons

Enligt EBM gäller det "grova insiderbrott kopplat till aktieförsäljningar som de två personerna misstänks ha gjort".

Det två personerna, liksom andra misstänkta, greps i början på veckan vid tillslag på flera orter i Sverige.

Totalt är sju personer misstänkta, men ingen av de andra fem arbetar för bolaget, enligt vad åklagaren Pontus Hamilton säger till tidningen Fastighetsvärlden.

Inga häktningsframställningar har lämnats in mot de övriga fem, utan de har släppts på fri fot.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons