Annons
Nyheter

Hemtjänst larmade inte om livlös person

Vård • Publicerad 10 juli 2020
Ängelholms kommun gjort en Lex Sarah-anmälan om att hemtjänsten inte larmade när en livlös brukare hittades. Arkivbild.
Ängelholms kommun gjort en Lex Sarah-anmälan om att hemtjänsten inte larmade när en livlös brukare hittades. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Personal från hemtjänsten hittade en person livlös i dennes lägenhet. Men trots att brukaren inte hade puls och var blå om händer och läppar slog personalen inte larm eller påbörjade hjärt- och lungräddning. Nu har Ängelholms kommun gjort en Lex Sarah-anmälan om händelsen till Ivo, inspektionen för vård och omsorg.

Det rapporterar SVT Nyheter Helsingborg , som uppger att personalen i stället för att ringa SOS Alarm kontaktade kommunens sjuksköterska, som svarade först efter ett flertal påringningar.

– Det är jättetråkigt att det hänt och det ska inte behöva hända igen, säger Helena Gottfriedson, verksamhetschef inom hemtjänsten i Ängelholm, till SVT, och uppger att rutinerna har setts över och att personalen ska få en checklista för hur de ska agera vid liknande händelser.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons