Annons
Nyheter

Hemsida ska stoppa trängsel på tåget

Coronaviruset • Publicerad 3 augusti 2020
SJ har fått kritik för trängsel på tågen under pandemin. Arkivbild.
SJ har fått kritik för trängsel på tågen under pandemin. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

SJ har under sommaren fått kritik för trängsel på tågen. På flera av SJ:s regionaltåg går det inte att boka sittplats, därför är det svårt att veta hur det ser ut på tåget. Nu vill SJ minska trängseln genom att få resenärerna att läsa om regionaltågen på sin hemsida , rapporterar Svenska Dagbladet.

På hemsidan kan resenärerna se vilka avgångar som ofta är välbesökta, och genom att undvika just dessa avgångar kan de minska trängseln.

Annons

– Vi följer resandet varje dag och uppdaterar informationen om tågen regelbundet, säger Simon Hermansson, presskontakt på SJ, till Svenska Dagbladet.

Det är vissa sträckor som ofta blir fulla, delvis på grund av arbetspendling. Sträckorna som SJ informerar om på hemsidan är bland annat Stockholm-Uppsala och Göteborg-Västerås.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons