Annons
Nyheter

Helt samhälle i Kalifornien evakueras

Det kraftiga regnovädret i Kalifornien har tvingat myndigheterna att evakuera orten Montecito norr om Los Angeles.
USA • Publicerad 9 januari 2023
Räddningsbilar stänger av en väg med rasrisk i Santa Clara County i Kalifornien.
Räddningsbilar stänger av en väg med rasrisk i Santa Clara County i Kalifornien.Foto: Haven Daley/AP/TT

Ordern om att lämna orten kom på måndagen från sheriffen i Santa Barbara County.

– Det baserades på fortsatt kraftigt regn, som inte visar några tecken på att avta före kvällen, säger sheriffen Bill Brown.

Annons

Montecito, som sitter tätt ihop med Santa Barbara vid Stillahavskusten, ligger runt tio mil norr om Los Angeles. Omkring 10 000 invånare berörs av evakueringen, som genomförs på dagen fem år efter att 25 personer omkom i ett jordskred i samhället.

I Santa Cruz County, väster om San Jose, har 32 000 människor tvingats lämna sina hem efter de kraftiga regn som drabbat Kalifornien. I delstatens huvudstad Sacramento saknar tiotusentals ännu ström efter att över 350 000 hushåll blivit av med elen under helgen.

Guvernören Gavin Newsom säger att tolv personer dött de senaste tio dagarna till följd av nederbörden och dess efterdyningar. President Joe Biden har utlyst nödläge för att kunna frigöra resurser.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons