Nyheter

Helgen: Fallna träd på flera platser

Gällstad Artikeln publicerades
Den kraftiga vinden har knäckt en flaggstång i Knalleland. Stången landade över en trafikskylt.
Den kraftiga vinden har knäckt en flaggstång i Knalleland. Stången landade över en trafikskylt.

Kraftig vind svepte över Sjuhärad på söndagen och flera träd föll över vägar.

Vinden ställde till det rejält i Sjuhärad under söndagen, både i trafiken och i stadsmiljö.

På söndagsmorgonen föll ett träd över vägen på väg 1728 mellan Gällstad och Dalstorp, på väg 2516 norr om Herrljunga ett annat.

Räddningstjänsten har också fått åka till Svaneholm, Timmele, Fristad, Marbäck och Olsfors för att ta bort träd från vägar.

I Knalleland blåste en flaggstång ner tidigt på eftermiddagen. På en bild som BT har publicerat syns hur flaggstången vält över en gatuskylt och dessutom skadat en bil. Sebastian Barsk var den som fick sin bil skadad.

– Skylten blåste ner från taket och kilade in sig vid kofångaren på min bil, säger han.

– Vi sågade ner flaggstången och lade ner den på backen, säger Niklas Ignell från Södra Älvsborgs räddninstjänstförbund.

Ingen person kom till skada. Polisen var på plats och tog upp en anmälan.

Det är även stopp i tågtrafiken. På sträckan mellan Borås och Varberg väntas inte tågen rulla förrän klockan 10 på måndag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.