Annons
Nyheter

Här är nattens händelser: Polis tvingades elchocka ”stökig” man

Borås • Publicerad 1 juli 2018

Polisen larmades till Alströmmersgatan strax innan midnatt där ett misstänkt olaga hot ska ha ägt rum. Två män uppges ha hotat med att mörda en annan man. De två männen är i 50-årsåldern respektive 40-årsåldern.

– Vi har gripit två män som ska förhöras inom kort, säger stationsbefäl Magnus Söderqvist.

Annons

Vid 01-tiden körde en personbil in i mitträcket strax söder om Kråkered. Bilen voltade och landade upp och ner. Föraren var väldigt berusad och blev enligt polisen stökig på platsen. Så stökig att polisen till slut använde sitt elchockvapen på mannen.

Det nya vapnet infördes 1 januari i år och provas av några olika lokalpolisområden under försöksperioden på två år.

Mannen vårdas på sjukhus efter bilolyckan men har inga livshotande skador. Han misstänks för grov olovlig körning och grovt rattfylleri.

Sverige

En av de personer som skottskadats i Helsingborg, en 27-årig man, har anhållits misstänkt för mordförsök, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Mannen greps kort efter det att han anlänt till sjukhuset, uppger polisen för HD. Klockan 02.25 anhölls han, misstänkt för mordförsök.

– Han skadades vid skottlossningen, men har inga allvarliga skador. Han är känd sedan tidigare, säger Kenneth Andersson, inre befäl på krimjouren i Helsingborg, till tidningen.

Efter händelsen i Helsingborg vårdas fyra män på sjukhus med skott- eller skärskador och tre av dem är allvarligt skadade.

– De skjutna är kända av polisen sedan tidigare, säger Erik Crona, polisens yttre befäl, till Helsingborgs Dagblad.

Larmet om skottlossningen kom vid 20-tiden från området Söder runt Gustav Adolfs kyrka. Enligt polisen har skjutningen skett utomhus.

Annons

Staden har det senaste året drabbats av flera skjutningar och skottlossningar, och flera unga män har skjutits. (TT)

En man i 35-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit knivskuren i Rinkeby i norra Stockholm.

Mannen hittades utomhus och polisen utreder händelsen som mordförsök, rapporterar flera medier.

– Vi jobbar på i området med dörrknackning och pratar med vittnen, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

Polisen fick larmet vid 20-tiden. Ingen är gripen misstänkt för dådet, enligt polisen.

– Vi vet inte vad som har hänt mer än att han har blivit knivskuren i överkroppen. Som det är just nu har vi inget att gå på, säger Lennart Pettersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Stockholm region nord, till Aftonbladet. (TT)

Världen

Minst en person har skjutits till döds och elva andra har skadats under protester i Nicaragua, uppger en människorättsorganisation, i samband med att protesterna mot president Daniel Ortega fortsatte på lördagen.

Enligt organisationen CPDH:s talesperson var den dödade mannen en gatuförsäljare som sköts i huvudet när några av demonstranterna avvek från den planerade marschvägen.

Vid en annan plats i huvudstaden Managua togs flera skadade omhand av sjukvårdspersonal, men det var oklart vem som öppnat eld.

Annons

När protesten i Managua inleddes öppnade beväpnade män eld mot en barrikad som demonstranter gjort vid universitetet UNAN. En student uppges ha skadats.

Demonstrationer genomfördes på flera platser i landet. I staden León skadades en ung man av åtta kulor.

Mer än 220 människor har dödats under de två och en halv månader långa regeringskritiska demonstrationerna, som har slagits ned brutalt.

Lördagens demonstration kallades blomstermarschen för att uppmärksamma barn som dödats i oroligheterna. (TT)

Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons