Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Kvinna gripen för misshandel i Borås. Kvinna och man rånade i Borås.
Fyra gripna efter explosion i Göteborg.
Publicerad 11 oktober 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 03-tiden på natten till söndagen ska minst två personer ha blivit misshandlade utomhus i centrala Borås.

Polisen har gripit en kvinna i 20-årsåldern som misstänkt.

Annons

En man och en kvinna, även de i 20-årsåldern, är målsägare i fallet. Men det kan även vara fler som utsatts, enligt polisen.

Strax efter klockan 02 anmälde en kvinna och en man till polisen att de rånats i närheten av Bäckängsgymnasiet i Borås. Cirka fem maskerade personer ska ha tagit jacka och klockor från dem samtidigt som de slagits.

Ingen av de två ska dock ha behövt sjukhusvård efter händelsen, enligt polisen. På söndagsmorgonen är ingen person gripen.

Västsverige

Sent på lördagskvällen exploderade någon form av sprängladdning vid ett lägenhetshus i Göteborg. Ytterligare ett misstänkt farligt föremål hittades i närheten.

Fyra personer har gripits – och fyra poliser fick föras till sjukhus efter att två utryckande polisbilar krockat med varandra under insatsen.

Entrédörren i en port till ett bostadshus är helt utblåst sedan det strax efter halv tolv smällt kraftigt i Länsmansgården på Hisingen. Ingen person kom till skada i explosionen. I en omfattande polisinsats kunde flera personer gripas under natten, misstänkta för mordförsök.

– Vi har jagat och gripit fyra personer, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Han kan inte säga hur gripandena gick till eller hur polisen kom de misstänkta på spåren, men flera patruller och en helikopter deltog under natten i jakten. (TT)

Världen

Minst 17 personer har omkommit i samband med att en buss krockat med ett tåg i Thailand. Minst 29 personer är skadade och antalet offer väntas stiga.

Bussen välte i kollisionen, som skedde vid 08-tiden på morgonen, lokal tid, omkring fem mil öster och Bangkok.

Annons

Bussen var på väg till ett tempel i Cha Choeng Sao-provinsen, två timmar utanför Bangkok. (TT)

En person saknas efter en flygolycka där ett turistplan och ett ultralätt flygplan kolliderade i luften i Frankrike.

Det ultralätta flygplanet, med två ombord, slog ned i ett staket tillhörande ett hus i centrala Loches. Turistplanet, med tre ombord, slog ner i ett träd flera hundra meter därifrån, i ett svårtillgängligt område.

Fyra personer ombord på turistplanet och det ultralätta flygplanet har bekräftats omkomna. Den femte, som befann sig ombord på turistplanet, har ännu inte hittats, enligt Le Figaro. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons