Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand i Töllsjö. Misstänkt mordförsök i Falköping.
Kvinna skjuten i Falkenberg.
Publicerad 10 oktober 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En parkerad bil brann i Töllsjö sent på fredagskvällen. Larmet om branden kom klockan 23.26. Räddningstjänst åkte till platsen.

– Den var släckt innan räddningstjänstens framkomst med två pulversläckare. Vi gör en efterkontroll på bilen och sedan kommer vi att lämna platsen, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, vid midnatt.

Annons

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Västsverige

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Falköping. Man avvaktar med att uppge detaljer på lördagsmorgonen.

En kvinna i 20-årsåldern har skjutits i området Arvidstorp i Falkenberg. Polisen larmades om skjutningen strax innan halv tolv på fredagskvällen.

– Hon är skjuten i benet, så vitt jag vet, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Kvinnan beskrivs som allvarligt skadad och har förts till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök. Ingen misstänkt är ännu gripen.

– Vi undersöker brottsplatsen, säger Johan Ljung.

Ett vittne berättar för Aftonbladet att det ska ha hörts tre skott.

Sverige

En man hittades allvarligt skadad på Gärdet i Stockholm under fredagskvällen. Han fördes till sjukhus i ambulans med misstänkta knivskador, men polisen meddelar att hans liv inte gick att rädda.

– Anhöriga är underrättade och vi har inlett en förundersökning om mord, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och flera polispatruller har pratat med vittnen i området.

Annons

– Vi jobbar frenetiskt på plats för att bilda oss en uppfattning om vad som hänt, sade Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen, strax före klockan 19.

Ingen är ännu gripen. (TT)

Skott avlossades mot en man i Hagalund i Solna, norr om Stockholm, natten mot lördag.

– En man i 20-årsåldern upplever att han blir beskjuten. Vi fick in ett antal samtal från folk som hörde smällarna. Vi har påträffat tomhylsor, så vi kan bekräfta att det har skjutits, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Ingen person skadades i skottlossningen. Flera poliser är i området och den avspärrade brottsplatsen ska undersökas av tekniker. Skjutningen rubriceras som försök till mord. (TT)

Världen

Nordkorea planerar att trotsa coronapandemin med en stor militärparad genom huvudstaden Pyongyang i dag, för att fira 75-årsjubileet av grundandet av landets styrande kommunistparti.

Nordkorea har de senaste åtta månaderna haft sina gränser stängda, sedan spridningen av coronaviruset tog fart hos grannen Kina. Hittills har det slutna landet inte bekräftat något eget fall av covid-19.

Analytiker räknar med att tätt stående soldater kommer att marschera, följt av större bepansrade fordon, och kulmen väntas vara landets stolthet – stora robotar som potentiellt kan kärnvapenbestyckas. (TT)

Med en 5,7 meter lång pytonorm i byte gjorde två jägare i Florida i USA en stark insats i kampen mot en av de värsta invasiva arterna som finns. Besten fångades sex mil väster om Miami och vägde in på 47 kilo, enligt delstatens kommission för fiske- och djurskydd.

"Det är ett nytt rekord!" konstaterar myndigheten i ett uttalande. "Avlägsnandet av den här ormhonan är en seger för vårt inhemska naturliv och livsmiljöerna."

Annons

Det förra rekordet från 2013 löd på 5,68 meter.

Burmesisk pytonorm är en främmande art som troligen fördes till Florida som exotiskt husdjur. Sedan har ormen kommit ut i våtmarksområdet Everglades som dominerar södra Florida. Där har arten inga naturliga fiender och lever på allt från tvättbjörnar till alligatorer.

Jägare får betalt av myndigheten för att fånga och döda burmesisk pytonorm. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons