Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villa totalförstörd i brand i Sätila. Drograttfylleri Borås.
Misstänkt mordförsök i Alingsås.
Publicerad 3 juli 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Den villa i Sätila i Marks kommun som började brinna på torsdagskvällen kunde inte räddas. Polisen misstänker inte brott.

En man i 30-årsåldern stoppades av polis på Hässleholmen i Borås klockan 01.45 på natten till fredagen.

Annons

Han misstänks nu för drograttfylleri och narkotikabrott.

– Det är lite narkotika hittat också, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Västsverige

Under sena torsdagskvällen larmade en man i Alingsås SOS Alarm. Han sa att han själv hade knivhuggit en bekant. Polis kom till platsen och inledde hjärt- och lungräddning innan ambulanspersonal kom och tog över.

Den skadade mannen fördes till sjukhus och läget är kritiskt, enligt sjukvården. Mannen som larmade är gripen och misstänks för mordförsök. Motivet är i nuläget okänt, skriver polisen på sin hemsida.

En person saknas efter en olycka i närheten av en småbåtshamn i Lerum på torsdagskvällen. Olyckan inträffade med en vattenskoter. Två personer, en kvinna och en man, befann sig på den när olyckan inträffade.

– Den senaste uppgiften jag har är att kvinnan är lindrigt skadad. Mannen saknas fortfarande, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

I de första uppgifterna om olyckan uppgavs det att tre personer inblandade.

Det är oklart hur själva olyckan har gått till.

Dykare söker efter den saknade mannen, även helikopter och drönare används.

Tidigt på fredagsmorgonen blev en cyklist påkörd av en bil i Falkenberg. Mannen kördes till sjukhus och ska ha varit vaken och talbar, enligt polisen som larmades klockan 05.38.

Annons

Men bilföraren ska ha smitit från platsen och hittades inte av polisen.

Sverige

En person har hittats död i en park på Södermalm i Stockholm. Polisen rubricerar händelsen som mord.

Larmet kom in till polisen vid halv åtta under torsdagskvällen.

– Polispatrullen på plats har hittat vissa bevis som skulle kunna peka på att mord har begåtts, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i region Stockholm. (TT)

En kollektivtrafikbuss har under färd blivit beskjuten i Tensta i nordvästra Stockholm.

Flera personer har under natten larmat om skottlossning i området och polisen tror att det kan ha skjutits på flera skilda platser. Ingen person har hittills påträffats skadad.

– Vi förhör ett stort antal vittnen som från olika platser har rapporterat om skottlossning. Vår arbetshypotes är att det har skjutits på flera platser i Tensta, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Den hittills enda bekräftade skottlossningen är mot SL-bussen, som var i trafik när den besköts vid 02-tiden. Chauffören såg personer utanför bussen, innan det sedan smällde.

– Busschauffören mötte en polisbil som var med i den här insatsen och vinkade till sig den. Det var så vi fick reda på att bussen hade blivit beskjuten. Det har gått in skott, säger Ola Österling, som inte kan svara på om det vid tillfället fanns passagerare i bussen.

En brottsutredning om mordförsök har inletts och polisen fortsätter att leta efter de andra platserna där det kan skjutits. Ingen misstänkt var vid 03-tiden gripen. (TT)

Annons

Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt mord i Arvidsjaur.

Polisen hittade en avliden person i kommunen vid lunchtid på torsdagen, och kunde inte utesluta att personen dödats. Den döda personen är inte bosatt i kommunen.

Polisen uppger att man arbetar intensivt med fallet, men är förtegen om detaljer i ärendet. (TT)

Världen

Hundratals elefanter har mystiskt dött vid Botswanas berömda delta Okavango.

"Vi misstänker inte tjuvjakt eftersom djuren hittades med betarna kvar"; skriver Cyril Taoto vid departementet för djurliv och nationalparker, till AFP.

Dödsorsaken är okänd. Prover har skickats till speciallaboratorier i Sydafrika, Zimbabwe och Kanada.

Departementet har fått rapporter om 356 döda elefanter i ett område norr om deltat. Hittills har 275 fall bekräftats, enligt Cyril Taoto.

Runt 130 000 elefanter lever i det kustlösa landet i södra Afrika. Det är världens största population.

Liknande dödsfall blev kända i maj. Då påträffades tolv kadaver under en vecka i två byar i nordväst.

Djuren hade ramlat ihop medan de gick, rakt ner på bröstbenet, vilket är mycket ovanligt, säger konserveringsbiologen Keith Lindsay. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons