Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.
Publicerad 8 februari 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter ett bråk i en lägenhet i Örebro under natten mot lördagen.

Annons

– Vi har en person gripen misstänkt för mordförsök, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Efter det att polisen hade larmats om händelsen möttes den skadade mannen upp av en patrull utanför bostaden. Beslut togs på plats om att köra honom till sjukhuset direkt utan att invänta ambulans.

– Troligtvis beror det på att han blödde ganska rejält och att man inte tyckte att man hade tid att vänta. Normalt väntar vi alltid in ambulans, säger Persson.

Skadeläget på mannen är dock okänt.

Flera personer befann sig på brottsplatsen som har spärrats av under natten. (TT)

Världen

Torkan i Kalifornien och de resulterande bränderna i den amerikanska delstaten har skördat ännu ett offer, denna gång i form av företaget Apollo Masters fabrik som totalförstördes på torsdagen, skriver Pitchfork.

"Vi är i nuläget osäkra på vår framtid. De goda nyheterna är att alla våra anställda är oskadda", skriver företaget på sin hemsida.

Eldsvådan och förödelsen kan komma att påverka den globala vinylproduktionen negativt, då Apollo Masters var en av enbart två fabriker som tillverkar acetat, eller testskivor, som trycks i ett första led i skivproduktionen. (TT)

EU-ambassadören Gordon Sondland, som vittnade mot president Donald Trump i den nu avslutade riksrättsprocessen, kommer att kallas hem.

Annons

"Jag meddelades i dag att presidenten har för avsikt att kalla hem mig med omedelbar verkan från tjänsten som USA:s ambassadör i EU", säger Sondland i ett uttalande.

Tidigare under fredagen sparkades överstelöjtnant Alexander Vindman från tjänsten som Vita husets expert på Ukraina. Han har också vittnat mot Trump. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons