Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.
I Göteborg besköts räddningstjänsten med raketer när de släcka en containerbrand.
Publicerad 15 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Det har varit oroligt i Lövgärdet i nordöstra Göteborg under lördagskvällen. Ungdomar har tänt eld och skjutit raketer, skriver Göteborgs-Posten.

Annons

Polisen som redan befann sig i området fick arbeta med att säkerställa räddningstjänstens arbetsmiljö.Strax före midnatt hade läget lugnat sig, händelsen rubriceras som våldsamt upplopp och skadegörelse. (TT)

Socialstyrelsen ska ta fram nya riktlinjer för hur statistik ska föras kring barn som oplanerat föds i hemmet eller på väg till sjukhus, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

I dag görs ingen skillnad på dessa förlossningar och planerade hemförlossningar. Dessutom registreras barn som föds utanför sjukhuset men där moderkakan tas ut på sjukhus, som en sjukhusförlossning.

– Det blir ju ännu viktigare i ljuset av att det finns förlossningsvård som läggs ner. Om det sker en ökning, så skulle vi vilja följa det. Det är bland annat därför som vi har initierat ett arbete med att utöka den informationsmängd som kommer in till det medicinska födelseregistret, säger Henrik Lysell, chef för enheten för statistik på Socialstyrelsen, till Ekot. (TT)

Världen

Minst två dödsoffer har hittats och tiotusentals hushåll är utan ström sedan ett oväder piskat sydvästra Frankrike med hårda vindar och utlöst översvämningar.

En 70-åring omkom i en trafikolycka som skylls på ett nedblåst träd i franska Baskien. En 76-åring sveptes i väg av vattenmassor när han gick ut för att ta sin post – kroppen hittades över en kilometer bort.

Stora områden hade fortfarande vädervarningar i kraft sent på lördagen. (TT)

Bolivia ska utfärda en order om att expresident Evo Morales ska gripas, meddelar den tillfälliga presidenten Jeanine Áñez. Hon säger att han är misstänkt för uppror.

Beskedet sätter Bolivia på hårdare kollisionskurs med det stora grannlandet Argentina, där Morales fått asyl. Enligt argentinska medier slår sig den forne ledaren och ett antal av hans närmaste medarbetare ner i San Ramón de la Nueva Orán i Salta – bara några mil från gränsen och alltså precis utom räckhåll för den bolivianska lagens långa arm.

Enligt Argentina blev Morales utsatt för en kupp när han pressades att avgå och fly landet efter det omstridda presidentvalet i oktober. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons