Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har avlidit efter en brand i en husvagn på Hässleholmen i Borås.
Publicerad 6 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En husvagn vid ett parkeringshus på Kapplandsgatan eldhärjades vid 23-tiden. Inne i husvagnen påträffades en man i 40-årsåldern, som senare avled av sina skador. Brandorsaken är oklar och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Annons

Sverige

En person har förts till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand i Gävle, skriver Arbetarbladet. Skadeläget är okänt.

Räddningstjänsten ryckte ut vid 22.20. Vid 23-tiden var branden släckt och röken hade ventilerats ut ur byggnaden.

Branden tros ha startat på spisen i en av bostäderna. (TT)

När folk slutar flyga av klimatskäl beror det inte främst på att de skäms, även om ordet flygskam används flitigt i klimatdebatten.

I stället är det ökad kunskap och tankar på nästa generation som väger tungt. Det framgår av en ny, svensk studie.

Vanligare anledningar är i stället ökad kunskap om klimatfrågan och insikten att det är egna barn och barnbarn som kommer att drabbas av klimatförändringarna, enligt forskarna vid KTH och Södertörns högskola. (TT)

Världen

En stor grupp beväpnade män attackerade ett behandlingshem för narkotikaberoende i Guanajuato i centrala Mexiko, och kidnappade 23 personer. 13 av dem dykte senare upp, medan övriga tio fortfarande saknas.

– En del av dem har skador och har, vilket är förståeligt, varit väldigt motvilliga till att prata om vad som hände, säger åklagaren Carlos Zamarripa.

Annons

Guanajuato är ett turist- och industrinav, som i allt större utsträckning har utsatts för våldsbrott den senaste tiden. (TT)

Två beväpnade rånare, utklädda till postanställda, försökte fly efter ett rånförsök mot en juvelerarbutik i Coral Gables nära Miami i Florida i USA genom att kapa en budbil.

Tjuvarna tog föraren till budbilen som gisslan och flydde i hög hastighet på motorvägen i kvällsrusningen, med polisen jagandes efter.

Till slut fastnade budbilen i trafiken vid Miramar och en skottlossning utbröt. Båda gärningsmännen sköts till döds, liksom föraren av budbilen och en bilist. Minst elva poliser öppnade eld, sedan rånarna börjat skjuta, uppger polisfacket.

En kvinna som arbetade i butiken som rånades träffades i pannan av en rikoschett sedan en av rånarna hade skjutit i marken. Hon ska inte vara allvarligt skadad. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons