Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Strax före midnatt ska en kvinna utsatts för en grov misshandel i centrala Borås.
I Göteborg inträffade en explosion i en parkerad personbil.
Publicerad 4 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man sitter anhållen, misstänkt för att ha sparkat och slagit en kvinna på Södra torget. Polisen larmades till platsen vid 23.40-tiden. Kvinnan fick föras till sjukhus för vård.

Annons

Sverige

En smäll inträffade i en bil i Biskopsgården i Göteborg tidigt under natten.

– Vi fick ett larm strax efter midnatt. Det var någon form av smäll, vi vet inte mycket mer just nu. Vi har haft tekniker på plats och utredningen pågår, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen.

Inga människor skadades i händelsen, ingen är heller gripen. Polisen rubricerar initialt det hela som allmänfarlig ödeläggelse. (TT)

En man i Eskilstuna har förts till sjukhus efter att ha skjutits i benet, skriver polisen på sin sajt.

Mannen påträffades av polis vid 21-tiden vid ett bostadsområde i södra Eskilstuna. Skadeläget var vid midnatt oklart.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och platsen där mannen hittades har spärrats av. Den exakta brottsplatsen är dock inte klarlagd, och polisen har inte någon misstänkt för skjutningen. (TT)

Världen

Tio personer har gripits misstänkta för inblandning i de omfattande eldstriderna i Villa Unión i Coahuila i norra Mexiko i helgen.

En beväpnad grupp män i en konvoj med pickupbilar körde in i staden och pepprade borgmästarens kanslis fasad och andra byggnader fulla med kulor. Därefter uppstod strider med polis och soldater. Totalt dödades 21 personer.

Annons

Coahuilas guvernör Miguel Ángel Riquelme Solís säger att de gripna deltog direkt i attacken.

– Deras instruktioner var att skrämma människor, så skräck och sedan ta över det området. Jag tror att de ville öppna en ny knarkhandelsrutt till USA, säger han i en radiointervju med nätverket Fórmula. (TT)

De globala utsläppen av koldioxid väntas i år nå nya rekordnivåer – nära 37 miljarder ton. Men ökningen är inte riktigt lika stor som under 2018, bara 0,6 procent. Det visar en rapport från forskningsprojektet Global Carbon Project.

Den minskade ökningen är dock inget att jubla över, säger forskarna.

– Vi bränner vår utsläppsbudget i samma takt som en missbrukare som bränner sina pengar, säger Rob Jackson, ordförande för GCP, till The Washington Post. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons