1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.
I Gislaveds kommun har räddningstjänsten bekämpat en storbrand i en industrifastighet.

Sjuhärad

Räddningstjänsten larmades efter midnatt om en brinnande bil i ett dike vid väg 156, mellan Tranemo och Nittorp. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

En intensiv industribrand i centrala Anderstorp skapade under natten så mycket rökutveckling att ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades för området. Men framåt morgonen var läget under kontroll.

–Vi håller på att övergå till eftersläckning här nu säger Anders Björk, räddningstjänstens ansvarige på plats.

Larmet om rökutveckling kom vid 23-tiden på torsdagen, och när brandkåren kom till platsen fann man en fullt utvecklad brand. I fastigheten finns en mindre tillverkningsindustri.

Brandens orsak är oklar. Inga människor har kommit till skada. (TT)

Polisen misstänker mord sedan en kvinna hittats död i en bil i Hyllie i södra Malmö.

Larmet om en livlös kvinna kom in klockan 21 på torsdagen. Polispatruller konstaterade att hon var död, och "omständigheterna gjorde att en förundersökning om misstänkt mord inleddes", skriver polisen på sin sajt.

Ett intensivt utredningsarbete har pågått på platsen under natten. En skärm spändes upp runt en bil på platsen. Polisen har inte någon misstänkt, och vädjar till allmänheten om iakttagelser som gjorts i området under torsdagseftermiddagen och -kvällen.

– Platsen är vid köpcentrumet Emporia och Malmö Arena, så det är relativt mycket folk i rörelse där en kväll, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, till Aftonbladet. (TT)

Världen

Israel har utfört en ny lufträd mot den väpnade islamistgruppen Islamiska jihad på Gazaremsan, uppger israelisk militär. Två personer skadades i attacken, enligt vårdpersonal i Gaza.

Attacken skedde strax före midnatt och bröt det mindre än ett dygn gamla eldupphör som gällt i Gaza. Enligt Israel var lufträden ett svar på två raketer som avfyrats från Gaza.

Eldupphöret inleddes efter att antalet döda i israeliska räder i Gazaremsan stigit till 34 sedan i tisdags. Från Gaza har enligt Israel 450 raketer avfyrats till och med torsdagskvällen. (TT)

Hur mycket är en biljett till rymdstationen ISS värd? För första gången har Nasa nu avslöjat priser per plats för svenskamerikanskan Jessica Meir och andra astronauter.

Men priserna framkommer i en rapport där USA:s rymdstyrelse får kritik för att favorisera Boeing.

I snitt har USA betalat Ryssland 55,4 miljoner dollar, skriver Nasas generalinspektör , som sätter frågetecken kring varför Boeing enligt kontrakt väntas få 90 miljoner dollar per säte. (TT)

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.