Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilförare voltade av riksväg 46. Rattfylleri i centrala Borås.
Publicerad 9 november 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid midnatt mot lördagen inträffade en singelolycka med personbil på riksväg 46 strax söder om Trädet i Ulricehamns kommun.

Räddningstjänst från Ulricehamn och Trädet, ambulanspersonal och polis skickades till platsen där bilen låg på taket ute i terrängen vid sidan om vägen, intill några träd.

Annons

– En ensam förare har hamnat utanför vägbanan och voltat. Föraren var ute ur bilen när vi kom fram, så vi har inte gjort så mycket på plats, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Klockan 01 undersöks föraren, en kvinna i 25-årsåldern, av ambulanspersonal på olycksplatsen. Hon fördes senare till sjukhus, meddelar Boråspolisen som uppger att hon misstänks för rattfylleri efter att ha blåst positivt och tagits med för ytterligare provtagning.

Rubriceringen blir grovt rattfylleri.

Kvinnans skador beskrivs som lindriga.

Trafiken ska ha påverkats mycket av olyckan, enligt Trafikverket som strax förre klockan 01.30 meddelade att det var full framkomlighet på platsen igen.

Vid 03-tiden stoppades en bilförare av polis på Allégatan i Borås.

– Han blåste positivt i sållningsinstrumentet, har varit här och lämnat prover och ligger för tillnyktring just nu, säger Robert Cleverup, stationsbefäl vid Boråspolisen, på lördagsmorgonen.

Mannen, som är född på 1980-talet, misstänks för rattfylleri.

Sverige

Ett storbråk mellan 20 och 30 personer bröt ut under fredagskvällen i centrala Linköping. Flera poliser skickades dit.

– Det är killar som har bråkat utanför en restaurang och det är stökigt på platsen, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Annons

Polisen är på plats och försöker reda ut vad som har hänt. De vill gärna komma i kontakt med vittnen till händelsen.

– Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon skulle vara skadad, säger Bergström. (TT)

En man räddades upp ur vattnet vid Sundspromenaden i Västra hamnen i Malmö på fredagskvällen.

Larmet om att mannen befann sig i vattnet kom klockan 22.48. Räddningstjänst, polis och ambulanspersonal skickades till platsen och mannen omhändertogs.

Han uppges ha jagats av flera personer och hoppat i vattnet för att undkomma dem. Dessförinnan ska han, enligt vittnesuppgifter, ha setts slå ihjäl en katt som han kastat i vattnet.

Polisen har gjort anmälan om djurplågeri och skadegörelse.

Världen

Minst två personer har omkommit och sju saknas i svåra terrängbränder i delstaten New South Wales i östra Australien. Minst 35 personer har skadats, varav 19 brandmän, enligt 9News.

– Läget är värre än allvarligt, säger delstatens premiärminister Gladys Berejiklian vid en pressträff, och betonar att situationen kan förvärras.

Minst 42 bränder rasar bortom kontroll i det torra landskapet, pådrivna av kraftiga vindar, och 150 bostäder har förstörts, rapporterar nyhetsbyrån AAP.

Samhället Glen Innes är hårt drabbat, där de sju saknade fanns, enligt ABC News. Borgmästaren Carol Sparks är en av dem som förlorade sitt hus. Hon befarar att hela stan är borta, och säger att människor har förlorat allt de äger i lågorna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons