Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Rånad tog sig till polishuset i Borås. Gravid kvinna utsatt för misshandel söder om Borås.
Publicerad 2 november 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad/Västsverige

Vid 02.30-tiden på natten till lördagen ska en man ha blivit rånad i centrala Borås. Mannen tog sig till polishuset.

– Han har kommit in till receptionen här, lagt sig på golvet och haft sårskador i ansiktet. Han säger själv att han har fått stryk med knogjärn och blivit sparkad i ansiktet, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Mannen har uppgett att han blivit rånad på mobil och betalkort av fem personer.

Ingen är misstänkt tidigt på lördagsmorgonen.

En kvinna ska ha utsatts för misshandel söder om Borås sent på fredagskvällen. Polisen fick kännedom om händelsen klockan 23.15.

– Pappan till en gravid kvinna ska ha tagit strypgrepp på henne och knäat henne. Och så anmäler han henne för att ha bitit honom. Det är oklara omständigheter, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Ingen av de inblandade greps.

En villa i Frufällan ska ha utsatts för inbrott. Polisen fick kännedom om händelsen strax före klockan 00.30 på natten till lördagen. Men boende i huset har varit borta sedan i måndags och ska inte ha upptäckt inbrottet förrän nu.

Även en bil ska ha stulits på platsen.

En man i 25-årsåldern greps i Alingsås under natten till lördagen.

Han misstänks ha knivskurit en annan man på ett boende i Alingsås. De två ska vara bekanta med varandra.

Den skadade mannen, som också ska vara i 25-årsåldern, uppges ha förts till Östra sjukhuset i Göteborg. Hans skador ska inte vara livshotande, enligt stationsbefälet vid polisen i Alingsås.

Annons

Händelsen inträffade vid 01-tiden.

En man i 30-årsåldern misstänks för rattfylleri. Han ska ha blåst positivt efter att ha stoppats i centrala Ulricehamn klockan 00.20.

Sverige

Sent på fredagskvällen inträffade en ny explosion i Malmö. På natten till lördagen ännu en.

Det var strax före klockan 22.30 som polisen fick flera samtal om en hög smäll. En byggnad vid Drottningtorget har fått skador, uppger polisen.

Området utrymdes och Nationella bombskyddet samt kriminaltekniker skickades dit.

Ingen person har hittats skadad, enligt polisen som rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Vid midnatt arbetade bombskyddet på platsen. Avspärrningarna hävdes senare.

Vid klockan 03.16 kom sedan larm om ytterligare en explosion, den här gången vid Agnesfridsvägen i sydöstra Malmö. Något ska ha detonerat vid ett trapphus till ett flerfamiljshus.

Fasaden ska ha fått stora skador medan fönster krossats på en intilliggande fastighet, uppger polisen. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Brottsrubriceringen är inledningsvis allmänfarlig ödeläggelse.

Annons

I samband med den senare händelsen har tre personer gripits. De ska förhöras under morgonen.

Avspärrningarna har tagits bort då den tekniska undersökningen är färdig.

Världen

Antalet döda i vad myndigheterna beskriver som en terrorattack mot en militärpostering i östra Mali överstiger nu 50. Det gör fredagens händelse i Ménaka, nära gränsen till Niger, till en av de dödligaste i sitt slag.

Hittills räknar man till 53 döda soldater och ett civilt dödsoffer.

Vem som ligger bakom är oklart, men attacken är ett bakslag för "G5 Sahel", ett initiativ där fem länder i regionen samarbetar mot jihadister. (TT)

Minst 42 personer har dödats i samband med de senaste veckornas protester i Haiti, meddelar FN:s människorättsorgan. Minst uppemot ett 100-tal har skadats, de flesta av dem av skottlossning.

Protesterna har riktats mot landets regering och ökat i intensitet sedan mitten av september. Det som började som en missnöjesyttring med anledning av bränslebrist växte till en alltmer våldsam protest med udden riktad mot president Jovenel Moïse. Han kom till makten för snart tre år sedan, efter ett omstritt val.

"Vi oroas djupt av den långdragna krisen i Haiti och dess konsekvenser för haitiernas tillgång till grundläggande rättigheter som vård, mat, utbildning och andra behov", säger FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR).

FN-organet har uppgifter om att myndigheternas styrkor ligger bakom åtminstone 19 av dödsfallen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons