1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Sjuhärad. Många bilar i brand i Göteborg.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

12 bilar har brunnit i ett parkeringshus i ett bostadsområde i Askim i sydvästra Göteborg. Ytterligare 14 skadades, enligt polisen.

Polisen larmades till platsen vid 23.15 på tisdagskvällen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Bilarna stod i ett garage på två plan och har totalt brunnit ut. Även taket till parkeringshuset har brunnit bort, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Polisen har tre enheter på plats och en förundersökning om mordbrand har inletts.

– Vi letar vittnen just nu för att se vilka åtgärder som ska vidtas längre fram. Vi utgår från att den är anlagd men har inga misstänkta i nuläget, säger Andreas Odén.

Branden var vid 00.30-tiden under kontroll och utan ytterligare risk för spridning. Polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning.

Ingen person är gripen på onsdagsmorgonen. Ingen rapporteras heller ha skadats.

Vid 01-tiden skadades även två bilar i en brand i Västra Frölunda. Där gör polisen en anmälan om skadegörelse genom brand, men ingen är gripen.

En man i 60-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus efter att en brand utbröt i ett flerfamiljshus i Avesta kommun.

– Branden började i en av lägenheterna och mannen har andats in rök och fått lindrigare yttre brandskador, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom vid 23.49 och när polis och räddningstjänst kom till platsen brann det kraftigt i huset och tre trappuppgångar fick evakueras.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden och vid 01-tiden var branden ännu inte under kontroll. (TT)

Världen

Orkanen Humberto ökar i styrka, och har nu uppgraderats till en kategori 3-orkan.

Humberto rör sig över Atlanten och närmar sig Bermuda, dit den enligt USA:s orkancenter NHC beräknas komma under onsdagen.

Däremot ser Bahamas ut att skonas från Humbertos framfart. Landets krishanteringsorgan Nema varnade tidigare i veckan för att Humberto kunde försvåra räddningsarbetet efter orkanen Dorian, som drog in över landets norra delar i början av september. (TT)

Efter det jämna valresultatet i Israel, där varken Benjamin Netanyahu eller utmanaren Benny Gantz har kunnat utropa sig till segrare, öppnar båda premiärministerkandidaterna för samtal.

– Vi kommer att inleda förhandlingar och vi kommer att prata med alla, säger Gantz.

Det historiska nyvalet i Israel ser ut att bli en nagelbitare, där en premiärminister kan utses först efter tuffa förhandlingar.

Enligt de stora vallokalsundersökningarna får premiärminister Benjamin Netanyahus parti Likud och Benny Gantz Blåvita alliansen ungefär lika många mandat i knesset – mellan 30 och 32 platser i det 120 stolar stora parlamentet.

För att någon av dem ska kunna bilda en regeringskoalition utifrån det underlaget krävs att de blidkar flera småpartier i breda samarbeten. (TT)

New York förbjuder all försäljning och tillverkning av smaksatta e-cigaretter. Förbudet kommer efter den senaste tidens rapporter om dödsfall som har kopplats till e-cigaretter.

Tidigare har smaksatta e-cigaretter förbjudits i Michigan och president Donald Trump har aviserat ett förbud i hela landet.

– Genom förbudet hjälper vi otaliga unga från att skapa kostsamma hälsofarliga och potentiellt livsfarliga vanor, säger guvernören Andrew Cuomo. (TT)

Läs mer

Borås

Träd föll över R40 – mitt i Borås: ”Såg det i slowmotion”

Vittnet Aina Persson: ”Rena turen att vi inte hade superbråttom”

Ulricehamn

Brott: Efterlyst man hittad – anhållen

Mannen misstänks för olaga hot och ofredande.

Kind

Oklart vad som orsakade storbranden

Polisen: ”Inväntar den tekniska undersökningen”

Borås

Bilförare så full att han lades in för tillnyktring

Polisen fick in samtal från vittnen.

Kind

Crossförare förd till sjukhus

Körde omkull – ambulans och räddningstjänst ryckte ut.

Nyheter

Man knivskuren i centrala Varberg

lera personer ska springande ha lämnat platsen.