Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Sjuhärad.
Publicerad 23 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus av en privatperson på måndagskvällen efter att ha blivit utsatt för ett misstänkt rån i centrala Uppsala, skriver UNT.

Mannen blödde från huvudet och polisen misstänker våld med någon typ av tillhygge. Enligt ett vittne var flera gärningsmän inblandade. Mannens skador uppges inte vara livshotande.

Polisen har inlett en förundersökning om rån och misshandel. Ingen har gripits. (TT)

En man i 70-årsåldern från Hälsingland har åtalats misstänkt för grovt barnpornografibrott då polisen hittat nära 26 000 filer med dokumenterade övergrepp mot barn i mannens dator, rapporterar lokala medier.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att det har handlat om särskilt unga barn som har utsatts för våld, tvång eller som har utnyttjats.

– Vi har dock inte i den här utredningen kunnat se att den misstänkte mannen ska ha delat sitt material vidare, eller att han ska ha ingått i något större nätverk, säger Arek Nowak, åklagare, till Sveriges Radio Gävleborg.

Det var en omfattande kartläggning av IP-adresser som ledde fram till den åtalade mannen. (TT)

En man har omkommit i en trafikolycka på E4 mellan Råneå och Töre, rapporterar P4 Norrbotten.

I bilen färdades tre personer, samtliga utländska medborgare.

Olyckan inträffade vid halvfyratiden på tisdagsmorgonen. I samband med olyckan stoppades trafiken i norrgående riktning. (TT)

Världen

Stora delar av Venezuela är utan ström, inklusive huvudstaden Caracas. Elavbrottet har drabbat över hälften av landets 23 delstater och är det första som mörklagt huvudstaden sedan mars.

Strömmen slogs ut klockan halv fem på eftermiddagen, lokal tid, och hade vid tiotiden på kvällen ännu inte kommit tillbaka.

Efter ett stort strömavbrott den 7 mars har landet drabbats av en rad omfattande avbrott och elektriciteten ransoneras på flera ställen. (TT)

Sydkorea har skjutit varningsskott mot ett ryskt militärflygplan som kommit in över sydkoreanskt luftrum. Det uppger landets försvarsdepartement.

Enligt Sydkorea kom tre ryska och två kinesiska plan in över sydkoreanskt luftrum tidigt under tisdagen, lokal tid.

Efter att ha lämnat sydkoreanskt luftrum ska det ryska planet ha kommit tillbaka 20 minuter senare, vilket fått Sydkorea att avfyra ännu ett varningsskott.

Varken Ryssland eller Kina har kommenterat händelsen. (TT)

President Donald Trump och båda partierna i USA:s kongress har kommit överens om en ny federal statsbudget för de kommande två åren.

Budgeten ökar utgifterna med 320 miljarder dollar och förlänger undantaget från att inte höja USA:s skuldtak till efter presidentvalet nästa år.

Trump skriver på Twitter att budgeten inte "innehåller några giftpiller" men att den är en kompromiss "som ger en ny stor seger åt vår fantastiska militär och veteraner". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.