Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En bilförare i Borås, som först vägrade att stanna för polisen, misstänks för bland annat drograttfylleri.
Två personer har dött efter flera skottlossningar i Stockholm under söndagskvällen.
Publicerad 1 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax före klockan 04 på måndagen ska en personbil vägrat stanna för polisen på Trandared. Efter ett kortare efterföljande stannade bilen, men under färden ska föraren kört på ett vårdslöst sätt. Bakom ratten fanns en man i 40-årsåldern, som nu misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning samt vårdlöshet i trafik.

Annons

Sverige

En man har skjutits ihjäl i Blackeberg i västra Stockholm, meddelar polisen. Larmet kom vid 23-tiden.

Intensiva utredningsinsatser pågick under natten. "Ett större område utanför en flerfamiljsfastighet som är brottsplatsen" i Blackeberg har spärrats av, många vittnen har förhörts, och fortsatt dörrknackning pågår, skriver polisen.

Tidigare under kvällen sköts två män i Sollentuna och en i Kallhäll. Ett av dessa offer avled efteråt, medan de andra två vårdas på sjukhus.

Vilka kopplingar som kan finnas mellan händelserna är för tidigt att säga, enligt polisen. (TT)

En av de två män som varit saknade efter att ha paddlat kanot i sjön Tjeggelvas i Arjeplogs kommun i lördags har hittats död.

Efter sökande med bland annat helikopter hittades på söndagen den döde, som beskrivs som en utländsk turist i 40-årsåldern. Då hade man även funnit kanoten flytande upp och ned, samt tillhörigheter "såsom ryggsäckar, paddlar m m", meddelar polisen under natten till måndagen.

Sökandet efter den andre mannen fortsätter. (TT)

Världen

Tio personer har omkommit i samband med att ett mindre tvåmotorigt plan kraschade vid flygplatsen i Addison norr om Dallas i Texas, USA.

Annons

Enligt CNN handlar det om ett privatplan som kraschade in i en byggnad när det var på väg att lyfta. Planet var av modellen Beechcraft BE-350 King Air.

Flygplatspersonal meddelar att samtliga ombord på planet omkom, men att ingen på marken skadades i olyckan. Planet skulle till Florida när olyckan inträffade. (TT)

Delar av den mexikanska staden Guadalajara begravdes under söndagen i hagel och militären kallades in för att hjälpa till att röja gatorna.

Omkring 200 bostäder och lokaler uppges ha skadats i samband med ovädret och ett stort antal fordon begravdes i upp till två meter höga hageldrivor. Enligt myndigheterna lider två personer av nedkylning, men förutom det har det inte rapporterats några personskador.

Guadalajara, som ligger norr om Mexiko City, har det under de senaste dagarna haft sommartemperaturer på omkring 30 grader. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons