Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandelsfall i Fristad. Bilbränder i Stenungsund.
Publicerad 8 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 02.30-tiden på natten till onsdagen fick polisen samtal från en man och en kvinna som tidigare haft en relation.

Annons

– En kvinna har åkt hem till sitt ex i Fristad, de har druckit en hel del alkohol och så har det blivit bråk. De har börjat slåss, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Båda två ringde till polisen. Kvinnan ville anmäla, men inte mannen.

– När patrullen kommer dit kan man se skador på kvinnan och även på mannen, säger Danz.

Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll. Polisen har upprättar en anmälan om misshandel.

Västsverige

Fem bilar brann i Stenungsund under natten till onsdagen, uppger vakthavande befäl vid polisen i region väst. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte.

Polisen fick kännedom om händelsen klockan 02.47 och var också på plats. En anmälan om skadegörelsen genom brand har gjorts.

Sverige

En person har mist livet i en lägenhetsbrand i Örnsköldsvik, skriver polisen på sin sajt.

Larmet kom på tisdagskvällen. Tillskyndande räddningsstyrkor hittade kroppen i den lägenhet som brann. "Hela huset utrymdes under släckningsarbetet och ingen annan person kom till skada", heter det.

Annons

Offret är ännu inte identifierat.

Händelsen klassas som mordbrand, vilket är rutin när polisen inte hittar någon naturlig brandorsak. (TT)

Världen

En elev har dödats och flera skadats vid skottlossning i en skola i utkanterna av Denver i USA, skriver sheriffen i Douglas County på Twitter

Tillståndet för minst två av de skadade är allvarligt. Alla offer är elever över 15 år, säger polisen under en presskonferens.

Den avlidne uppges vara en 18-årig manlig elev. Två personer har gripits, båda uppges vara eller ha varit elever vid skolan, rapporterar Denver 7 News. Enligt polisen har man inga fler misstänkta, men man fortsätter att söka igenom skolan.

Skjutningen inträffade vid strax före klockan 14 lokal tid och polisen var på plats efter bara ett par minuter. (TT)

En 17-årig pojke som under tisdagskvällen höll fyra kvinnor gisslan i en bar i Toulouseförorten Blagnac i södra Frankrike har gripits.

Vid niotiden på kvällen rapporterades att samtliga fyra i gisslan hade släppts efter att ha varit fast med 17-åringen i nästan fem timmar. Gisslantagaren barrikaderade sig sedan i lokalen men kunde efter några timmar gripas efter förhandlingar med polisen.

Myndigheterna kopplar inte händelsen till terrorism. (TT)

Annons

En bil har ränt in i en grupp förskolebarn i staden Otsu i västra Japan. Flera av barnen skadades och fördes till sjukhus, uppger polisen.

– En bil träffade ett led med ungefär 15 förskolebarn ute på promenad, säger en polistalesperson till AFP.

Enligt det japanska mediebolaget NHK är tillståndet allvarligt för fyra av barnen. Det framgår inte om det handlar om en olycka eller om föraren medvetet körde på barnen. (TT)

En sprängladdning har detonerat i en förmodad självmordsattack i staden Lahore i östra Pakistan. Minst tre människor rapporteras ha mist livet.

Explosionen inträffade i ett område fullt med människor nära kvinnornas ingång till Data Darbar, en av södra Asiens största muslimska helgedomar.

Flera personer ska också ha skadats, bland dessa poliser, enligt en polistalesman.

Muhammad Kashif, en lokal polischef, uppger att det kan röra sig om en självmordsattack riktad mot säkerhetstjänstens fordon.

– Vi försöker få mer information från platsen, säger Muhammad Kashif,

Data Darbar-moskén är ett sufistiskt tempel. Sufismen är en gren av islam som samlar tusentals pakistanier och sufister i Pakistan har upprepade gånger utsatts för attacker.

2010 dödades över 40 människor i en självmordsattack vid moskén. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons