Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Lastbil fast i backe nära Målsryd.
Publicerad 9 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

På natten till onsdagen fick en lastbil stopp i en backe på väg 1670 mellan Målsryd och riksväg 27.

– En trailer har kört fast. Det är ju lite snö ute, så jag tror att det är halt, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Fordonet blockerar vägen i båda riktningarna, enligt Trafikverket. Stoppet ska ha inträffat klockan 01.

Polis var på plats under natten.

Prognosen för när arbetet ska vara färdigt sattes först till klockan 04, sedan till klockan 05. Men bärgningen kommer att göras först senare under morgonen, enligt polisen.

– Bärgaren bärgar inte förrän det har blivit saltat. Det är så pass halt, säger Joakim Danz strax före klockan 05.

Sverige

En hantverkare i Uppsala som skulle rensa avloppet i en fastighet blev på tisdagskvällen inlåst i det rum han arbetade i.

Mannen lyckades efter två timmar ta sig ut ur fastigheten och kunde larma polis, som kunde gripa en man på platsen. Han är misstänkt för olaga frihetsberövande.

– Mannen är inte skriven i bostaden. Han ska ha visat en kniv, säger Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral, till Upsala Nya Tidning. (TT)

Världen

En före detta toppboxare blev filmad när han misshandlade poliser med knytnävsslag i samband med protester i Paris.

Nu har tusentals sympatisörer donerat ett miljonbelopp till honom – vilket väcker ilska och förvåning bland politiker och polis.

Christophe Dettinger, fransk mästare i lätt tungvikt år 2007 och 2008, deltog i de så kallade Gula västarnas protester i den franska huvudstaden på lördagen när han gick till attack mot poliser med sköldar.

Händelseförloppet filmades och när klipp började spridas på nätet spelade Dettinger in ett eget klipp där han beskriver sig själv som en vanlig medborgare som reagerade ilsket på vad han beskriver som polisförtryck. Dagen därpå lämnade han över sig själv till polisen.

På tisdagen hade en summa på över 117 000 euro samlats in åt honom av över 7 000 personer, via en fransk donationssajt. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.